Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ...

Διαβάζω, διαβάζω τις αναρτήσεις σας και βλέπω λοιπόν πως πολλές από'σας, πέρασαν το τριήμερο της καθαροδευτέρας όπως εμείς:με ιώσεις, πυρετούς....εμετούς!
Έτσι ξεκίνησε ο Χάρης απ'την Παρασκευή, μην αφήνοντάς μας περιθώρια να σκεφτούμε για εξόδους.
Είχα σκοπό να αγοράσω μαλλί και να ξεκινήσω μία καζάκα που έχω υποσχεθεί στην θειούλα μου την Ζωή απ'τον Νοέμβριο!(ναι θεία, αλήθεια λέω-ήρθε η ώρα).Όμως πού να ξεμυτίσω με το βλαστάρι μου να ξερνοβολάει καναπέδες και κρεβάτια(ουάου!!!).Πήρα λοιπόν την τσαντάρα με τα ρετάλια μαλλιού και έφτιαξα αυτά....


Το κουνελάκι είναι η αγαπητικιά του μπαρμπα-Μήτσου της προηγούμενης ανάρτησης και η Κατερίνα
που την κατέστησα νονά της, της έδωσε το όνομα Δημητρούλα!Το κοκοράκι παραμένει αβάπτιστο.


Επίσης με ελάχιστο νήμα, έφτιαξα μια καζακούλα για την οσονούπω νεογέννητη ανιψιά μου! Τα κουμπάκια τα έκανα με πολυμερικό πηλό κομμένο με μικροσκοπικό κουπ-πατ ζαχαρόπαστας.
Αυτά με το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ελπίζω το επόμενο τριήμερο να με περιβάλλουν λιγότερα μικρόβια!

 Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Κική του Tante Kiki που μου χάρισε το αρκουδοβραβείο...

Το παίρνω βεβαίως βεβαίως χωρίς όμως να απαντήσω στις ερωτήσεις μιας και το έχω ήδη κάνει στην προηγούμενη ανάρτηση.Κική μου σ'ευχαριστώ που με σκέφτηκες! Συνέχισε να μας χαρίζεις αυτές τις απίθανες συνταγές και τα μοναδικά κολπάκια κουζίνας!

Επίσης θέλω να σας δείξω τί μου έφερε η ταχυδρόμος...


Είναι το δωράκι που κέρδισα στην κλήρωση που έκανε η Αρετή του AReTi's B.log! Πάθατε πλάκα; Έχω τρελαθεί!!!Μ'αρέσει πολύ, το δείχνω σε όλο τον κόσμο! Αρετή μου σ'ευχαριστώ τόσο πολύ, είναι καταπληκτικό!!!
Θα κλείσω με μπισκοτάκια που είχα φτιάξει την περσινή Καθαρή Δευτέρα, όταν μου το ζήτησε η παιδική μου φίλη Ελένη απ'το makia & koubakia!



Χαρταετοί με ουρά από κορδέλες (ο στολισμός ήταν της Ελένης). Ευτυχώς μάκια μου και κουμπάκια μου, που είχες βγάλει φωτό-δεν είχα τραβήξει ούτε μία!!!
Σας φιλώ γλυκά και σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση!Καλό βράδυ!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΗΤΣΟΣ!!!

Τί συμβαίνει παιδιά;Πόσα γεννητούρια έχουμε αυτόν τον καιρό; Δεν σας προλαβαίνω!Ευτυχώς όμως τα κατάφερα!Τον τελευταίο καιρό είχα αναλάβει να πλέξω ένα κουβερτάκι για το νινί φίλων της αδελφής μου και του καλού της!Πολύ καιρό τώρα για να είμαι ειλικρινής, (μα τί πρόλογος είναι αυτός;-όλο φάσκω κι αντιφάσκω). Η άνεση αυτή μ'έκανε λίγο να τεμπελιάσω και όταν συνειδητοποίησα πόσο κοντά ήταν η γέννα....φόρτσα να προλάβεις καϋμένη μου!!!Κουβερτάκι πλεγμένο με βελόνα νο.3(ξεχέριασμα!) σε σχέδιο που έχω ξανακάνει και μ'άρεσε πολύ.Βέβαια η κουβέρτα δεν θα πήγαινε ασυνόδευτη.Είπα να πλέξω κι ένα κουνελάκι μαζί.Θηλυκό το προόριζα, μάλλον μπαρμπα-Μήτσος μου βγήκε....δείτε και πείτε μου!!!




Και δεν ξέρω αν παρατηρήσατε, έχω χρησιμοποιήσει πολύτιμες συμβουλές της φίλης Λίνας απ΄το Χωρίς Ειρμό για να αποτυπώσω το λογότυπό μου πάνω στις φωτογραφίες μου!!!(ε, θέλω λίγη δουλειά ακόμη)
Να σας ζήσει η μπουμπού παιδιά, γερή και καλότυχη!!!
Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραλάβω και επίσημα, με δόξα και τιμή, το βραβείο που μου έδωσε η κα.Ντίμι απ΄το Aussi Dimi decoupage...
και να απαντήσω στις εξής ερωτήσεις:
1. Ποιά blogs επισκέπτομαι συνήθως.
Όλα όσα έχουν να κάνουν με κατασκευές, πλεχτά, συνταγές αλλά τελευταία μ'αρέσει να διαβάζω και εξομολογήσεις ψυχής που νοιώθω οτι γίνονται πιο αβίαστα όταν ο "απέναντι" ε, δεν βρίσκεται και ακριβώς απέναντι!

2.Γιατί δημιούργησα τό blog μου.
Έλα ντε!Δεν ξέρω, γιατί γενικότερα φοβάμαι τα πολλά ξανοίγματα και δεν έχω και πολλή εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου.Με παρότρυνε ο κουνιάδος μου να το φτιάξουμε-εγώ με ιδαίτερη φειδώ, θα το καταλάβετε άλλωστε αν επισκεφθείτε τις δύο πρώτες αναρτήσεις μου:δυο κουβέντες και τέλος!!!

3. Ποιά είναι τά αγαπημένα μου θέματα.
Επαναλαμβάνω την απάντηση της ερώτησης 1!

4. Μία λέξη πού χρησιμοποιώ πάντα στό blog.
Μάλλον την λέξη πλεχτό και την λέξη μπισκότο!Μα τί πλεχτό μπισκότο θα ήμουν αλλιώς;

Κα.Ντίμι σας ευχαριστώ θερμά για το βραβείο και εγώ με την σειρά μου θέλω να το δώσω σε 10 bloggers.Σε ποιούς όμως;Δεν ξεχωρίζω κανένα, μ'αρέσουν όλα όσα παρακολουθώ κι επειδή αυτό μου δημιουργεί άγχος, αφήστε με να το σκεφτώ!

Για το τέλος σας κερνάω σοκολατάκια που ετοίμασα για το πάρτι του σχολείου και σας εύχομαι καλή αποκριά και πεντακάθαρη Δευτέρα!(ο Χάρης "λύσσαξε" να ντυθεί power ranger....μπλιαχ!!!)



Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ!

Μόλις τελείωσα 5(!) πλυντήρια σίδερο και είπα να ξεκουράσω λίγο την πλατούλα μου.Οπότε κι έκατσα μπροστά απ'τον υπολογιστή για να σας δείξω τί ετοίμασα για την φίλη μου την Ρένα (βέβαια η πλάτη εξακολουθεί να πονάει-εντάξει πρόφαση ήταν).
Η Ρένα λοιπόν θα επισκεφτεί μια μικρή πριγκιποπούλα στο μαιευτήριο και μου ζήτησε να φτιάξω μπισκότα κορώνες.Τέλεια, σκέφτηκα, επιτέλους θα χρησιμοποιήσω και το κουπ-πατ που έχω αγοράσει 2 χρόνια τώρα και δεν έχει βγει απ'το κουτί.



Για τον στολισμό του καλαθιού έκοψα μία κορώνα από παχιά φετρίνα και την πέρασα "δαχτυλίδι" στο περιτύλιγμα..



Τα παιδιά μας είναι οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες της καρδιάς μας! Η μικρούλα που έρχεται αύριο στον κόσμο, εύχομαι ολόψυχα να ζήσει πριγκιπικά!Ο θρόνος της-η αγκαλιά των γονιών της,την περιμένει...